donderdag 6 november 2014

Een dagje 'me time'...

Na de herfstvakantie bleek ik toch wat in een dipje te zitten... Niet veel energie meer over...
Op het werk was het ook vrij hectisch (vooral lawaaierig -sinds ik eerder dit jaar een burn out gehad heb kan ik geluiden nog heel moeilijk filteren en is een omgeving met veel lawaai echt een hel voor mij- denk dat eens oordopjes aanschaf).   Ik besliste dus om een dagje vrij te nemen... En o wat een goede beslissing bleek dit geweest te zijn.  Een dagje helemaal voor mezelf zaaaaaaaalig.
Wat heb ik gedaan?
In de voormiddag ben ik naar 'stoffen Verkempinck' geweest.  Op mijn eentje in het stoffenwalhala... Vooral genoten van alle stoffen maar ik bracht ook de stof mee voor het birdie kleedje die op mijn to do lijstje staat en voor een kaptrui...

twee blauwe stofjes voor het birdiekleedje
(la maison Victor)
en de roze met olifantjes voor de captrui
(stof voor durf het zelvers)

Nadien ben ik gaan wandelen in het bos.  Domein Beisbroek ligt heel dicht bij mijn huis en ik heb een speciale band met dit bos.   Hier kom ik tot rust.  Een uur gewandeld met de voeten door de blaadjes (in tegenstelling tot in de zomer niet met blote voeten maar met de botten aan - zou anders een vrij slijkerige boel zijn :))
Ik was terug thuis rond de middag.  Als lunch had ik niet veel zin om te koken het was namelijk 'my day' en dan doe je toch alleen zaken die je echt graag doet :)  Mijn man stelde voor om naar de italiaan om de hoek te gaan (Carlito's)
Op zo'n moment besef ik hoe goed de ligging van ons huis wel is (dicht bij de autostrade, dicht bij het groen, niet ver van 't stad en voor de rest vanalles en nog wat binnen loopafstand -dokter, bakker, bank, pitta, pizza, lunchadresjes, enz)
Terug thuisgekomen met ons buikje goedgevuld heb ik me in de zetel genesteld en naar een aflevering van Clan gekeken.  Nadien nog wat in mijn hobbyboeken gekeken en als afsluiter van de middag een zalig warm bad genomen.


Tijdens de avond liep de me-time gewoon verder want dan ben ik naar de naaidozen geweest.  Een bevriende mama leerde me werken met flockfolie (ben helemaal weg van deze manier van werken, zo kun je een saai t shirt toch pimpen tot iets leuks).  Voor de rest heb ik gewoon wat draadjes van een gehaakte muts ingestoken en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel gekeken naar de rest.


Kortom ik heb genoten van mijn dagje en besef opnieuw dat ik dit af en toe wel eens moet doen aan de noodrem trekken en halt houden en bewust tijd maken voor mezelf.
Weer helemaal opgeladen en blij :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten